AKTIE: PADI Nachtduikspecialty

Aan het eind van het duikseizoen organiseren we weer een Aktie: PADI Nachtduikspecialty. Het wordt dan weer vroeger donker en we hoeven niet lang te wachten tot de zon onder gaat.

Veel duikers vinden een nachtduik fantastisch! Je ziet alleen wat je met je lamp aanlicht. Vaak zie je daarom ook meer omdat je focust op het kleine stukje rif dat door je licht te zien is. Het onderwaterleven is in de nacht ook anders dan overdag. Veel (roof)dieren zijn ‘s nachts het actiefst en ook veel zeedieren paren ’s nachts. Het heeft iets magisch om in het donker de duiken.

Maar voor het nachtduiken moet je over extra vaardigheden beschikken. Oriëntatie en navigatie zijn belangrijk. Verken de duikstek die je in de nacht gaat bezoeken daarom eerst overdag. Zorg ervoor dat je het instap- en uitstappunt van het water goed zichtbaar maakt met bijvoorbeeld een lamp op de kant. Zorg voor een goede duiklamp en een backup lamp. Communicatie tussen buddy’s met handsignalen en het aflezen van je instrumenten is in het donker ook lastiger.

Dit alles leer je tijdens een PADI nachtduikspecialty. Je doet in totaal 3 duiken die we op twee avonden organiseren bij Zandeiland 4 in Vinkeveen. De minimumleeftijd is 12 jaar en je beschikt minimaal over een PADI Open Water brevet of vergelijkbaar van een andere duikorganisatie.

DiveForce clubleden krijgen 20% korting op de cursuskosten. Een duikuitrusting kan je gedurende de cursus bij ons huren. We hebben plek voor 4 cursisten, dus meld je snel aan! We plannen de datum in overleg met de deelnemers.