EOP (Emergency Oxygen Provider)

Zuurstof geven aan een duiker na een ongeval kan levens redden! Volg de EOP (Emergency Oxygen Provider).

Bij drukke duikstekken is er altijd wel iemand die een zuurstofkoffer bij zich heeft. Ook DiveForce heeft altijd een zuurstofkoffer mee tijdens de opleidingen en de clubduiken. Maar hoe moet je die gebruiken en hoe moet je zuurstof toedienen?

Je hebt een eerste hulp-opleiding gevolgd maar daar leer je niet hoe je een zuurstofkoffer moet gebruiken. De PADI Emergency Oxygen Provider (EOP) is een Specialty waarin je leert om eerste hulp met zuurstof te geven bij duikongevallen. En je hoeft er niet voor het water in!

Het is bijna altijd goed om een slachtoffer extra zuurstof te geven totdat de hulpdiensten het van je overnemen. We zien dat bij het openen van een zuurstofkoffer men niet goed weet hoe dit te gebruiken. Hiermee gaat kostbare tijd verloren. Soms moet je iets in elkaar zetten voor je de zuurstof kan geven. En met hoeveel liter per minuut geef je zuurstof? Ademt het slachtoffer nog wel? Het is verstandig om dit te leren en vooral te oefenen.

We leren je de tekenen en symptomen te herkennen van duik gerelateerde verwondingen zoals decompressie ziekte, bijna verdrinking of een longoverdruk verwonding.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die regelmatig bij duikers in de buurt zijn. Je hoeft geen duikbrevet te hebben om te leren hoe je zuurstof toedient. Duik je zelf niet maar ben je regelmatig kantwacht? Het is een mooie aanvulling op je eerste hulpvaardigheden.

EOP (Emergency Oxygen Provider)

Deelnamevereisten: 
Geen

Minimum leeftijd: 
Geen

Kortom iedereen mag ‘m volgen!

Prijs: 
Zie prijslijst