DiveForce clubduik TODI

Op zaterdag 13 januari organiseren we voor de clubleden weer een DiveForce clubduik TODI uitje in Beringen, België.

TODI is een bassin tot 10 meter diep en 36 meter in diameter waar allerlei tropische zoetwatervissen in rondzwemmen. Het bassin was voorheen een indikker van een steenkolenmijn waarin het slib in het waswater van de kolenmijn bezinkt om het water te kunnen hergebruiken.

Onder water staan ook allerlei attributen zoals een mijngang, autowrakken en pilaren. Als je een onderwatercamera hebt kan je er mooie foto’s van de vissen maken. Op meerdere plekken borrelt het water behoorlijk aan de oppervlakte. Dit zijn de scheidingslijnen van de thema’s die je onder water vindt. Er zijn acht thema’s en je zwemt steeds door een gordijn van bubbels als je een nieuw gebied betreedt.

Voor de kwaliteit van het water en de gezondheid van de vissen moet je verpicht een trimvest, lood en een tank van TODI gebruiken. De rest van je eigen uitrusting moet je spoelen voor je het water in mag. Dus laat wat je niet nodig hebt lekker thuis, dit scheelt weer sjouwen.

Een leuk DiveForce clubduik TODI uitje voor in de winter als je het buitenwater te koud vindt en toch weer eens wilt duiken. Ben je clublid en geïnteresseerd om mee te gaan? Stuur ons dan een mailtje voor meer informatie