Clubduik: NaturaGart in Duitsland bij Ibbenburen

Jaarlijks bezoekt de duikclub van DiveForce een Clubduik: Naturagart in Duitsland bij Ibbenburen. NaturaGart is ontstaan uit een tuincentrum gespecialiseerd in de aanleg van vijvers. In de loop der tijd is er een acht meter diep bassin ontstaan met grotten, gangen, een scheepswrak, tempels en beelden.

Daarnaast zitten er ook veel vissen in de vijver zoals baarzen, snoeken, voorn, karpers en meerdere soorten steur. Die steuren zijn tot 3 meter groot en komen naar je toe onder water! Het is verboden de steuren te aaien of vast te pakken, fotograferen mag maar zonder flits.

Je kleedt je om in een verwarmde kas. Na de briefing ga je het water in. Navigeren is gemakkelijk want je volgt een kabel onder water. Het parcours is 1,2 km lang. Het kompas werkt niet goed door betonijzer.  

Er is een kraterlandschap met smalle gangen en gaten, goed voorzien van waterlelies. Via een raam kom je in de Spiegelzaal. Op een zonnige dag vallen de lichtstralen mooi door de gaten. Hoewel het allemaal aangelegd is, heb je het gevoel in een omvangrijk stelsel van grotten en gangen terecht te zijn gekomen. Een lamp is noodzakelijk, in sommige grotten is het behoorlijk donker. Je kunt ook nog de Zuilenhal en de Tempelwachters bezoeken.

Gedurende de dag wordt het zicht wel slechter doordat anderen de boel met hun vinnen stoffig gemaakt hebben. Er worden 40 duikers tegelijk in het onderwaterpark toegelaten.

De Clubduik: NaturaGart in Duilsald bij Ibbenburen is echt een aanrader! Ga je met ons mee op zaterdag 2 september? Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar.