PADI DSMB Specialty

Een Delayed Surface Marker Buoy DSMB ofwel een signaleringsboei is belangrijk om altijd bij je te hebben. Het is steeds drukker op het water met recreanten en bootverkeer. Tijdens je opstijging ontstaat de kans dat je in aanraking komt met iets aan de oppervlakte. Maak jouw opstijging veilig door een oppervlakte boei te gebruiken. Dit leer je tijdens de PADI DSMB Specialty Tijdens bootduiken ziet de schipper ook sneller waar je weer boven bent gekomen om je op te halen.

DiveForce adviseert alle duikers een eigen DSMB-boei aan te schaffen. Ook als je je duikuitrusting bijvoorbeeld tijdens een duikvakantie huurt. Een boei krijg je er niet standaard bij. Bij begeleide duiken heeft de gids veelal een boei mee. Maar wat als je om een of andere reden de duik eerder moet beëindigen en de boot aan de oppervlakte te ver weg is en jullie niet ziet!?

Het gebruik van een DSMB is niet moeilijk maar doe het wel veilig! Raak niet verstrikt in je eigen lijn en houd je buoyancy onder controle! Laat je vooral niet meesleuren naar de oppervlakte. Je moet dit dus echt eerst goed oefenen en liefst regelmatig blijven herhalen. Dit leer je tijdens een PADI DSMB Specialty cursus. We doen hiervoor 2 duiken in het buitenwater bij Zandeiland 4 in Vinkeveen.

Datum: Donderdagavond 10 augustus 
DiveForce clubleden krijgen bij deze actie 20% korting!

Wil je meedoen? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar info@diveforce.nl.