Zoeken en Bergen Specialty

Het overkomt iedereen wel eens dat je iets kwijt raakt onder water. Stel dat je je duikcomputer tijdens een duik verloren bent! Met een PADI Zoeken en Bergen Specialty is de kans dat je die ook weer terugvindt een stuk groter.

Je leert door middel van verschillende technieken en zoekpatronen kleine en grote objecten (terug) te vinden. Kennis van en ervaring met technieken zoals navigatie en communicatie zijn bij de Zoeken en Bergen Specialty belangrijk en leer je of worden met je herhaald.

Kleinere items die je vindt kan je gewoon meenemen naar de kant. Maar dit gaat niet met grote of zware objecten. Je oefent hoe je objecten die meer dan 5 kg wegen met een hefballon gecontroleerd en veilig naar de waterkant brengt. Zoekpatronen, gebruik van een hefballon en bergingsmethodes zijn onderdelen van deze Specialty.

In een PADI Zoeken en Bergen Specialty gaan we in op de duikplanning, de organisatie en de procedures en technieken bij het zoeken en bergen van objecten. Met deze nieuwe vaardigheden word je een bekwame en zelfverzekerde duiker. Duikers die deze Specialty cursus gevolgd hebben zoeken in de praktijk naar iets wat ze zelf verloren hebben. Of ze helpen anderen met het terugvinden van verloren voorwerpen. We oefenen het Zoeken en Bergen bij de de duikstek Zand Eiland 4 in Vinkeveen.

Zoeken en Bergen Specialty

Deelnamevereisten: 
Advanced Open Water Diver of vergelijkbaar brevet

Minimumleeftijd: 
12 jaar

Aantal duiken: 
4 x in het buitenwater

Prijs: 
Zie prijslijst