Wrakduik Specialty

Duiken naar een wrak is een onvergetelijke ervaring en veel duikers voelen zich hiertoe aangetrokken. Het duiken met een “dak” boven je hoofd vereist wel de nodige kennis en veiligheidsmaatregelen. Dit leer je met een PADI Wrakduik Specialty.

In het theoretische deel van deze Wrakduik Specialty leer je hoe je aan informatie komt over wrakken, hoe je ze kan lokaliseren en hoe je de duik vervolgens goed voorbereidt.

Tijdens de wrakduiken leer je om goed uitgetrimd te blijven, het wrak in kaart te brengen, de potentiele gevaren te herkennen en te vermijden en in een wrak te navigeren. Je leert onder andere hoe je een veiligheidslijn gebruikt bij het binnengaan van een wrak.

Waarom een PADI wrakduik Specialty volgen? In Nederland en bij de meeste vakantiebestemmingen liggen wrakken. Je kunt deze Specialty dus ook in Nederland volgen. De natuur en het verloop van tijd doet iets met wrakken. Een wrak transformeert naar verloop van tijd in een kunstmatig rif. Dit trekt ook weer veel onderwater leven aan. Even een kijkje nemen in een wrak is spannend maar moet je wel eerst leren!

Wrakduik Specialty

Deelnamevereisten: 
Advanced Open Water Diver of vergelijkbaar brevet

Minimumleeftijd: 
15 jaar

Aantal duiken: 
4 x in het buitenwater

Prijs: 
Zie prijslijst