Nitrox Specialty

Duiken met Nitrox is geschikt voor langere maar niet al te diepe duiken. De diepte waar veelal het meeste en mooiste te zien is. Volg ook een Nitrox Specialty!

Met Nitrox is de nultijd van je (vervolg)duik langer. Vooral tijdens duikvakanties kun je bij de duikscholen tegen een kleine meerprijs of soms gratis gebruik maken van Nitrox.

Je leert duiken met verrijkte lucht (Nitrox, ook wel EANX). Wanneer je duikt met Nitrox word je aan minder stikstof blootgesteld omdat het zuurstofpercentage (normaal 21%) hoger is.

Tijdens deze Specialty leer je o.a. wat er in je lichaam gebeurt als je aan een hoger zuurstofpercentage blootgesteld wordt, hoe je jouw Nitrox fles analyseert, hoe je jouw duikcomputer instelt en de speciale eisen waar je duikuitrusting aan moet voldoen. Je kunt deze Specialty ook combineren met jouw PADI Open Water brevet. Naast de theorie doe je je vierde opleidingsduik dan met Nitrox.

De PADI Nitrox Specialty is de meest gevolgde Specialty van PADI! En je hoeft er niet eens voor te duiken. We leggen alles uit in ons duikcentrum en je oefent er met het controleren van het zuurstofgehalte in met Nitrox gevulde flessen. We sluiten af met een kort examen.

Nitrox Specialty

Deelnamevereisten: 
Open Water Diver of vergelijkbaar brevet

Minimumleeftijd: 
15 jaar

Cursusduur: 
E-learning en één theorie- en praktijkavond

Prijs: 
Zie prijslijst