Navigatie Specialty

Je hebt je brevet gehaald en je duikt meestal met een ervaren duiker die de weg wijst. Waarschijnlijk heb je je wel eens afgevraagd hoe het komt dat de instructeur of divemaster aan het einde van de duik precies terugkwam bij de plek van vertrek. Dit leer jij ook met een navigatie Specialty!

Na het afronden van de Navigatie Specialty kan jij dit ook! Of je nu duikt in blauw water of met slecht zicht, je een nachtduik maakt of op een bekende plek duikt. Navigatie skills heb je altijd nodig!

Tijdens deze Specialty leer je navigeren met behulp van natuurlijke navigatie en met het gebruik van een kompas. We gaan veel verder dan wat je leerde tijdens je PADI Open Water of PADI Advanced cursus.

We oefenen met het navigeren van verschillende patronen. Weet je weer op het beginpunt uit te komen of hoever ben je hiervan afgeweken? Er gaat een meetlint mee om vast te stellen hoe precies je navigeert!

Als je goed kan navigeren helpt dit je bij duiken met slecht zicht, nachtduiken en wrakduiken. De beste navigator neemt als buddy of voor de groep de lead van de duik. We oefenen deze Specialty bij de duikstek Zand Eiland 4 in Vinkeveen.

Navigatie Specialty

Deelnamevereisten: 
Open Water Diver of vergelijkbaar brevet

Minimumleeftijd: 
10 jaar

Aantal duiken:
3 x in het buitenwater

Prijs: 
Zie prijslijst