Droogpak Specialty

Wanneer je het hele jaar door wilt blijven duiken of als je het in een natpak snel koud hebt, dan is duiken in een droogpak de ideale oplossing! Dit moet je wel eerst leren met een Droogpak Specialty.

Als je veel in Nederland duikt zal je snel tot de conclusie komen dat je een droogpak wilt aanschaffen. In een droogpak blijf je droog en je isoleert jezelf beter tegen koud water met extra lagen kleding. Duiken in een droogpak is anders dan in een natpak en moet je echt leren.

Tijdens deze Specialty leer je te trimmen met je droogpak en controle te houden over je drijfvermogen. Dit vereist enige oefening en ervaring. Je hebt meer lood nodig om onder te komen. En er zijn belangrijke veiligheidsaspecten! Wat moet je doen als je ondersteboven komt te hangen? We oefenen dit in het zwembad en de duikstek Zand Eiland 4 in Vinkeveen.

Ook leer je wat de verschillen zijn tussen verschillende soorten droogpakken zoals neopreen en trilaminaat. Het onderhoud van een droogpak wordt ook uitgebreid met je doorgenomen.

Ben je eenmaal een droogpak gewend dan wil je niet anders meer!

Droogpak Specialty

Deelnamevereisten: 
Open Water Diver of vergelijkbaar brevet

Minimumleeftijd: 
10 jaar

Aantal duiken: 
1 x in het zwembad en 2 x in het buitenwater

Prijs: 
Zie prijslijst