Drift Specialty (Stromingsduiken)

Tijdens een PADI Drift Diver Specialty (Stromingsduiken) leer je duiken in gebieden met stroming. Je kunt je heerlijk laten meedrijven tijdens de duik. Het voelt aan als vliegen onder water. Een ontspannende en opwindende ervaring!

In Nederland krijg je al met stroming te maken als je in de Oosterschelde of bepaalde duikstekken in de Grevelingen gaat duiken.

Tijdens deze PADI drift Specialty (Stromingsduiken) leer je o.a. om getijdetabellen te gebruiken, het juiste moment te bepalen voor het plannen van de duik en de maximale duiktijd te bepalen om weer op tijd uit het water te zijn.

Verder gaan we in op vaardigheden die je moet beheersen als stromingsduiker. Controle over je drijfvermogen, navigatie en communicatie zijn van belang. Je leert dat je altijd dicht bij je buddy en de groep blijft waarmee je duikt. Voor deze Specialty is vanzelfsprekend stroming nodig om dit te oefenen. We doen deze Specialty dan ook in Zeeland. Er zijn daar duikstekken waar door het effect van eb en vloed stroming ontstaat zoals bij de duikstek Zeelandbrug peiler.

Met het behalen van deze Specialty ben je er klaar voor om op vakanties mee te doen met duiken waar stroming staat. Of dit nu getijden zijn of bijvoorbeeld de stroming in een rivier.

Drift Specialty (Stromingsduiken)

Deelnamevereisten
Open Water Diver of vergelijkbaar brevet

Minimumleeftijd: 
12 jaar

Aantal duiken: 
2 x in het buitenwater