Diepduik Specialty

Hoe gaaf is het om tijdens je vakantie in de Rode Zee een keer naar dat mooie wrak op 40 meter diepte te gaan? Of die haaien te bekijken die rond de 35 meter diepte rondzwemmen? Dit kan na het behalen van de Diepduik Specialty.

Wanneer je je PADI Advanced Open Water brevet hebt gehaald, mag je tot 30 meter diepte duiken. Met een Diepduik Specialty mag je tot 40 meter diepte duiken. Tijdens deze Specialty leer je de speciale procedures en technieken voor een diepe duik, het plannen van een diepe duik, goed op je luchtvoorraad te letten en het maken van veiligheidsstops. In tegenstelling tot ondiepere duiken zijn diepe duiken relatief kort omdat de tijd en luchtvoorraad beperkter zijn. We doen deze Specialty bij de duikstek Zand Eiland 4 in Vinkeveen.

In Nederland duik je veelal niet zo heel diep. Toch is het slim om je diepduik Specialty juist in Nederland te halen. De omstandigheden zijn uitdagender dan in helder blauw en warm water. Deze Specialty bereidt je goed voor om veilig dieper te duiken. Op vakantie kan je bepaalde wrakken, riffen, steile wanden of de grotere vissen nu wel bereiken!

Diepduik Specialty

Deelnamevereisten: 
Advanced Open Water Diver of vergelijkbaar brevet

Minimumleeftijd: 
15 jaar

Aantal duiken:
4 x in het buitenwater

Prijs: 
Zie prijslijst